Sukkerfri sweet chilisaus

Når jeg lager retter med sweet chilisaus, pleier jeg å lage denne selv, da de i butikken ofte består av 80% sukker. Denne utgaven er 100 % sukkerfri og smaker helt nyydelig til f.eks scampiwok eller i peanøttsausen som brukes til Kylling Satay. Siden jeg elsker hvitløk har jeg puttet ekstra mye av nettopp dette i min versjon, men har du et litt mer distansert forhold til denne smakssetteren kan sikkert mengden halveres;)

chilisaus

Ingredienser:

– 2 dl vann

– 1 liten ts JBKM/ 2 ts maizenna

– 1 dl klar eddik

– 3 ts chilipaste

– 3 ts hvitløkspulver

– 50(!) dråper stevia (tenker jeg bruker ts som måleenhet neste gang..)

– 3 ss sukrinmelis

– 1/2 ts salt

bland sammen alle ingrediensene og la dette koke i ca 15 min, enkelt og greit=) Å lage sweet chilisaus går faktisk overraskende kjapt!

One response to “Sukkerfri sweet chilisaus

  1. Pingback: Sushi: Sweet chili roll | Spis litt·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s