Ostefylt kyllingfilet med tomatsalsa og søtpotetpuré

Jeg var i en bursdag for noen uker siden da (vel, omtrent) dette sto på menyen: Kyllingfilet fylt med urte- og hvitløkskremost, søtpotetpuré og en smaksrik, spicy tomatsalsa. Det var så godt at jeg idag bestemte meg for å forsøke selv,  med min egen lille vri der jeg blant annet har blandet ferske urter og fersk hvitløk inn i kremost naturell. En fargerik middag som passer like godt på en hverdag som i en helg.

DSC_0305-001

Til 4 personer:

 • 4 stk kyllingfilet
 • 120 gr kremost naturell
 • 1/2 fedd hvitløk, presset
 • en neve fersk basilikum
 • en klype salt

Tomatsalsa

 • 400 gr cherrytomater
 • 1,5 ss kyllingfond
 • nykvernet pepper
 • evt. litt salt
 • 1/2 løk
 • smak til med stevia/sukker om sausen er litt sur
 • smak til med cayennepepper

Bland sammen kremost, urter og hvitløk i en blender. Fordel massen i den naturlige “vingen” på kyllingfileten. Sett i ovn på 200 grader i 30 – 40 min. I mellomtiden kan du skrelle søtpotene og kutte de i biter og sette de til kok. Deretter lager du tomatsalsaen. Surr finhakket løk til den blir blank og tilsett finhakkede cherrytomater og resterende ingredienser. La sausen stå å putre mens du gjør ferdig søtpotetpuréen. Oppskrift på søtpotetpuré finner du her. Når kyllingen er ferdig stekt er du i mål=)!

DSC_0303-001

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s