Stekte kamskjell med jordskokkpuré, vårløk og pekannøtter

20141231_153736

Dette ble forretten på selveste nyttårsaften. Jordskokkpurè er fantastisk – så lenge man tilbereder den riktig. Jeg har selv klødd meg litt i hodet over hvor vannete og merkelig smak den har fått tidligere, før jeg lærte at det er et absolutt must å koke jordskokkene i melk før det lages puré av den. Tilsetter du i tillegg noen dråper trøffelolje blir pureen helt himmelsk:) Nydelig tilbehør til kamskjell!

Til forrett til 6 personer trenger du:

– 6 store kamskjell, evt. 12 medium store
– en liten neve pekannøtter
– meierismør
– 1 liten skål hakket vårløk
– Nykvernet salt og pepper

Jordskokkpuré til 6 stk:

– 500 gr jordskokk
– 4-5 dl H-melk til koking
– fløte
– melk
– et par dråper sitronsaft
– noen dråper trøffelolje
– salt & pepper (nykvernet)

Jordskokkpuréen kan gjerne lages på forhånd. Skrell jordskokkene, hakk de opp i biter og kok de opp i melk. La det småkoke til jordskokkene er blitt møre. Hell så av melken og mos jordskokkene med stavmikser. Spe på med fløte og smør og smak til med, salt, pepper, sitronsaft og trøffelolje. Trøffelolje har en svært karakteristisk smak så vær sparsom i tilsetningen.

Over til kamskjellene: Gjør alt klar på forhånd: Grovhakk pekannøtter, hakk opp vårløken og sett frem smør og olje. Vent gjerne med å steke kamskjellene til gjestene er kommet. Skjellene stekes på høy varme i olje i 20-40 sek på hver side, alt etter hvor store de er. Skru deretter ned varmen litt, tilsett smør og pekannøtter, salt og pepper. La skjellene absorbere litt smak og tilsett vårløk helt til slutt. Anrett forrettene på tallerken sammen med jordskokkpuréen og du er klar:)

20141231_153736

2 responses to “Stekte kamskjell med jordskokkpuré, vårløk og pekannøtter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s