Chicken curry ala Zupperia!

En av mine favorittspiseplasser her i Bergen, Zupperia, har det jeg synes er en helt fantastisk curry! På mitt ivrigste kan jeg gå å spise der 3 ganger i uken og det er stort sett denne curryen jeg bestiller hver eneste gang. Nå, med litt hjelp fra en venninne har jeg satt sammen det jeg vil påstå er (vel omtrent da) en tro kopi av originalen. Jeg fikk en liten eureka-opplevelse da jeg fikk vite at de mystiske grønne bladene enkelt og greit var limeblader og kunne kjøpes på nærmeste innvandrerbutikk.

Uansett om du har hørt om Zupperiacurryen eller ei, denne bør du prøve:)!

 

DSC_0992

Til 4 store porsjoner:

– 4 kyllingfileter

– 2 paprika

– 1/2 rødløk

– 200 gr sopp

– 2/3 squash

– 1 kinesisk hvitløk finhakket

– 2 toppede ss med revet ingefær

–  saften fra 1/2 lime

– 6 dl kokosmelk, fet type

– 2 ss soyasaus

– 3 ss currypaste

– 4 ss østerssaus

– en håndfull limeblader

– fersk koriander til garnityr

DSC_0969

Det meste av det du trenger. Jeg bruker blant annet AROY-D sin lilla curry-utgave som jeg synes ligner mest på Zupperias.

 

Start med å kutte kyllingen og alle grønnsakene i passende biter.

DSC_0975

DSC_0977

DSC_0983

 

 

Start med å steke soppen i smør, mye smør da den trekker til seg endel væske (før den slipper den igjen). Når den er blitt gylden og fin tilsetter du først hvitløk og ingefær og lar de surre med før du tilsetter resten av grønnsakene.

DSC_0986

Deretter tilsetter du currypasten, surrer et lite minutt før du tilsetter kokosmelken og de rå kyllingbitene. Smak så til med de resterende ingrediensene: Østerssaus, soyasaus og limesaft. Pynt med fersk koriander og en limeskive og maten er klar til å serveres:) Ypperlig vennemiddag-mat:)!

DSC_1001

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s