Sushi: Tempura maki

Tredje sushioppskrift ut, er tempura scampi maki; frityrstekt scampi toppet med laks i min versjon. Jeg har lenge forsvart mitt store sushikonsum med at det jo tross alt er fisk og dermed så sunt som bare det. Det begynner vel å bli en sannhet med modifikasjoner når tempura innføres på menyen, som jo kort og godt vil si frityrstekt sjømat, men tempura er så digg at det får bare være!

tempura maki

 Har du lyst på flere sushioppskrifter? Se gjerne spicy laks eller sweet chili roll.

Til 2 ruller, altså 16 biter trenger du:

– 8 rå scampi
– 250 – 300 gr ferdig kokt sushiris
– ca 100 gr salmalaks
– 4 ss finhakket vårløk
– 2 -3 ss sweet chili saus
– 1/2 liten avokado
– røre til frityr (se under)
– frityrolje
– grillspyd
– 2 stk nori tang.

 

Røre til frityr (sikkert nok til dobbelt så mange scampi, egentlig):

– 100 gr hvetemel +-
– 1 toppet ts bakepulver
– 1 ss maisstivelse
– litt salt (jeg tok bare å drysset litt i)
– 180 gr iskaldt vann
– 1 eggehvite

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. I en annen vipser du eggehviten og tilsetter vann og vipser litt til. Vannet skal bokstavelig talt være iskaldt, så jeg lot det stå litt i fryseren før jeg begynte. Deretter tilsetter du melblandingen litt etter litt, mens du rører melet godt inn. Fyll på med mel til røren har fått en relativt tykk konsistens. Blir røren for tynn henger den ikke ordentlig på scampien. Sett røren i kjøleskapet inntil videre.

Deretter kan du gå over til å renske scampien. Fjern tarm og skall. Tre deretter scampiene over på grillspyd, en scampi pr spyd. Dette for at den ikke skal krølle seg sammen. På dette tidspunktet går jeg over til å gjøre klar selve rullen:

DSC_0632

Metoden er den samme som for spicy laksen. Risen skal ligge ytterst, deretter sjøgresspapiret. Fyll på med sweet chili saus nederst i en stripe, deretter avokado og vårløk.

Fyll så en liten kasserolle ganske fullt opp med frityrolje og varm opp. Ta ett og ett spyd og dipp nedi frityrrøren og deretter over i kasserollen. Hold spydet nedi slik at hele scampien dekkes av oljen. Ta scampien ut når den har fått en fin gyllen farge og legg de på et papir.

frityrstekt scampi

Deretter er det bare å forsiktig lirke scampien av grillspydene og legge de på den/de klartgjorte rullene som vist over og rulle.

Hele prosessen tar litt tid, spesielt om man er nybegynner, så denne retten passer kanskje best å ta i en helg? Med noen venner invitert over? Den slo hvertfall meget godt an hos mine prøvekaniner:)

 

DSC_0633b

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s