Fantastisk, fullverdig brownies, bare lavkarbo!

Er det egentlig mulig å lage fullverdig, dritdigg brownies uten sukker? Dette spørsmålet hadde jeg egentlig konkludert med et “nei” på, inntil jeg lagde denne. Jeg har prøvd, mange ganger, da jeg er storfan av denne sjokoladekaka, men uansett hvor mye sjel jeg la i den, ble den enten tørr, svampete eller begge deler. Så helt ærlig har jeg stort sett latt lavkarbo være lavkarbo og stortkost meg med denne sukkerbomben av ei kake når jeg har følt for det:) Men, så var det nå slik i påsken at jeg plutselig en dag butikkene var stengt, fikk skikkelig lyst på brownies, og siden sukker ikke er noe jeg pleier å ha liggende, ble jeg nærmest “tvunget” til å kjøre lavkarbo, da jeg MÅTTE ha brownies den dagen:P

Jeg vet ikke helt hvorfor det plutselig ble så bra, men det eneste jeg gjorde var å redusere antall egg og bruke en annen type kakao, en litt dyrere variant(en hvit boks med sort skrift, 100% cacao(?)) og tilsette endel sukrin gold og resultatet ble fantastisk!! Helt himmelsk brownies, sprø i kantene og nesten litt flytende inn, akkurat som jeg liker den:

659583-11-1366750272850

Til en liten kvadratisk ildfast form trenger du:

– 30 gr kakao

– 1/2 ts bakepulver

– 2 ts vaniljepulver

– 20 gr kokosmel

– 100 gr smør

– 1 egg

– 1 dl fløte

– 6 ss sukrin gold

– 6 ss sukrin

– 30-40 dråper stevia

– en god runde med nykvernet salt

– en liten neve knuste pekannøtter

659583-11-1366750339471

Bland alt det tørre. Smelt smør på middels varme og bland inn sukrin gold og vanlig sukrin og la det løse seg litt opp. La dette avkjøles, før du tilsetter egget til den tørre blandingen etterfulgt av smørblandingen.

Målene må kanskje justeres etterhvert, det gikk litt på slump, men tror hvertfall kaka stekte ca 20-25 minutt på tja..180 grader? Heh:)

Denne kan anbefales på det sterkeste=) Ekte fullverdig brownies(og dette kommer fra ei som er ganske så kresen på det;))!

2 responses to “Fantastisk, fullverdig brownies, bare lavkarbo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s