Laks med pesto – deluxe versjonen

Jeg har ei god venninne som ukentlig inviterer venner hjem på middag, og du vet du er på middag hos henne når disse tre ingrediensene står på bordet: Bacon, parmasan og ruccola. Denne retten, som er hentet fra henne, er intet unntak, og sammen med pestoen blir dette en smaksbombe av en rett!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til 2 personer:

  • 250 gr laksefilet
  • 4  toppede ss pesto
  • 250 gr fersk tagliatelle
  • 4 baconstrimler
  • 4 toppede ss parmasan
  • ruccola
  • 200 gr plommetomater
  • 1/2 squash
  • salt & nykvernet pepper
  • olivenolje

Skru på ovnen på 180 C. Lag klar en form med squash i terninger og plommetomater vendt inn i salt, pepper og litt olivenolje. Sett først inn baconstrimlene i en form, 5 min etter kan du sette inn grønnsakene. Bruk gjerne litt mindre ildfaste former så du får plass til begge samtidig. La stå i 20 – 25 min, til baconet er stekt og grønnsakene møre.

Mens dette står i ovn kan du gjøre klart resten: Raspe parmasan, koke pastaen og steke laksen (med litt salt & pepper) på stekepanne. Når baconet og grønnsakene er ferdig, blander du inn pesto i pastaen, sammen med grønnsakene. Dander med baconbiter, parmasan og ruccola. En utrolig enkel hverdagsrett som smaker helt nydelig!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s