Pannestekt skrei med sellerirotpuré, vichy gulrøtter og smørstekt bacon

Skreisesongen er endelig på plass! Jeg har gått og lusket rundt matbutikken en uke nå, var visst problemer med leveransen, men nå er fryseren full (så forvent noen skrei-oppskrifter fremover;)).

Jeg er ikke spesielt glad i torsk, eller det er faktisk en underdrivelse. Jeg har aldri kunnet fordra torsk og bare lukten gjør meg kvalm. Men skrei derimot, skrei elsker jeg!

Første skreioppskrift ut er altså denne!

DSC_0646

Skrei har ikke så voldsomt mye smak i seg, så dermed er det fritt spillerom når det gjelder å tilsette ting med mye smak, så en smaksrik sellerirotpuré, smørstekt bacon (oh yes) og vichygulrøtter passer ypperlig!

Til 2 – 3 personer:

– 400 gr skreifilet
– 100 gr baconterninger
– smør til steking og bacon
– 4 ss hakket bladpersille
– 2 store gulrøtter
– nykvernet salt og pepper
– 2,5 dl farris. Jeg brukte Olden Pære.

– Se oppskrift for sellerirot og ingredienser her. Jeg tilsetter i tillegg en dæsj sitronsaft.

Lag sellerirotpuréen først. Den kan fint stå og holde seg varm mens du gjør resten. Evt. kan du sette rotbitene til kok, mens du begynner på nesten post.

Vichygulrøtter:

– Hakk gulrøttene i små terninger.
– varm en kasserolle med litt smør i og tilsett gulrøttene. Surr raskt rundt før du tilsetter farris akkurat nok til å dekke gulrøttene. Dette skal så stå og koke til vannet er kokt omtrent helt inn, dette tar ca 15 min.

Imens kan du dele skreifileten i passende stykker og salte godt med nykvernet salt. Mens fisken får godgjort seg kan du hakke bacon i terninger og steke det i en god kasserolle. Tilsett litt smør underveis.

Når både gulrøttene og sellerirotpureen er klar, kan du steke fisken i litt olje på skinnsiden (høy varme) i 4- 5 min. Deretter snur du fisken, skrur så ned varmen og tilsetter smør og evt. litt grovhakket hvitløk (gir god smak til fisken). Tilsett finhakket persille til gulrøttene, sammen med litt smør på slutten og middagen er klar:)

Det høres kanskje mye ut, men hele middagen tok 35 minutter å lage:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s